mångsidigt

mångsidigt

fredag 31 december 2010

reflektion

Samma berg olika årstider och olika väderstreck! Orust!


Tja....ska det vara nödvändigt? Det är kanske det som ska vara mitt löfte för 2011 - att låta bli att reflektera så f-bannat?!!! Allt kanske inte kräver analys! Saker blir som de blir och jag väljer att förhålla mig till det! Ja, så kanske det ska vara 2011. Men hur ska det gå? Jag som älskar att lära mig nya saker, som vill förstå hur andra människor resonerar - för att lära mig ytterligare något! Samtidigt har det gett mig energi, vilket det ska fortsätta att göra!! Nu vet jag! Nästa år ska jag umgås med människor som inpirerar mig, som är prestigelösa och som unnar andra människor ett gott liv. NU är det slut på att ha missunsamma människor nära mig - de som är missunsamma och rädda för livet kan gott vara det själva och ge fullständigt f-n i min energi!! Sådär ja, nu var det gjort! Nu kan jag somna när jag vill :)

torsdag 30 december 2010

tyst

har det varit härifrån, om man nu menar att det blir så mycket ljud av skriven text???? Nåväl, fråga som inte kräver några svar, inte just nu iallafall....men den tål verkligen att funderas på!
Jag har befunnit mig västerut och firat jul - en fantastisk jul! Barnen tror numera på riktigt att vintrarna på v-kusten är kalla och snörika! Köpte mig en ny systemkamera i julklapp!!!!! Ska försöka lägga ut bilder till er här på bloggen, funderar bara på HUR jag ska skydda dem från elakingar som tar dem, utan att fråga! Några tips - utan att jag behöver använda dyra program!




bilder tagna mellan Orust å Tjörn, typ
Håll till godo, så kanske det kommer mer text å bild från mig

lördag 18 december 2010

?

jag som brukar ha så himla lätt för att bestämma mig, befinner mig just nu i en helt ny situation! Vet inte hur/vad jag ska bestämma mig för. Jag tänker kanske för mycket, vad mina olika val kommer att få för konsekvenser.... Jag vill vara väl förberedd, vilket kanske är helt omöjligt att vara. Jag har ju egentligen ingen aning om hur jag känner/tänker utifrån den väg konsekvensen av mina val tar. Försöker analysera vad det är som gör det så svårt denna gång...Tror att det är på grund av att det inte handlar om ett val utan om flera och att min grundkompass fått sig en liten törn och inte riktigt stillat sig ännu. Måste jag välja att tänka på ett nytt eller annat sätt om min omgivning? Är jag beredd att göra det? Jag som tycker om tydlighet, rak kommunikation, öppenhet har hamnat i ett dunkelt, otydligt, skuggigt, förljuget sammanhang - jag vet helt enkelt inte hur jag ska bete mig! Faktiskt intressant - men likväl frustrerande. Just nu tänker jag att det är frustrerande eftersom jag INTE har kontroll på situationen, men va F-N det kommer lösa sig till det allra bästa, bra lite stökigt på väg dit :)
vilken dörr ska jag välja? Det finns många möjligheter!

torsdag 16 december 2010

Snöstorm

var det ute i förmiddags, tror dessutom att det stormar rätt rejält inne i mig!! Försöker hitta ett bra sätt att förhålla mig till detta. Svårt att släppa kontrollen, men jag blir tvingad till att göra det! Vilket är oerhört svårt, både att släppa kontrollen och hitta ett gott förhållningssätt... Det är klart att det kommer att gå bra. Jag är en mycket priviligierad människa som lever under himla bra förhållanden - jag vågar (och får/kan) röra mig fritt utomhus - hur många människor i världen är det möjligt för? Jag har tak över huvudet, kläder som värmer, mat å vatten (t o m vin ibland), jobb, vänner, familj! För det mesta handlar det om att se mitt eget liv ur lite olika perspektiv. Så att jag inte gräver ner mig för djupt i min egen sörja - jag vill ju hellre halka runt å ha det glatt!
Utsikt Orust
Hjälp mig någon, att öva på att släppa kontrollen, verktyg/instrument mottages tacksamt!

onsdag 15 december 2010

Vackert

är det ute, fullt med rimfrost. Undrar hur jag ska få julen att gå ihop iår....har aldrig i hela mitt liv upplevt att julen är en stressande högtid - brukar faktiskt tycka att det är avkopplande! Men i år har jag drabbats av någon slags julstress - som jag försöker sluta med. Vet ej hur det ska gå. För egentligen är det nog snarare så att det är annat i mitt liv som gör att jag känner mig stressad.... utan att för den skull ha fullt upp, jag behöver absolut inte springa fortare för att hinna med saker det är snarare så att det är mycket i mitt liv som jag just nu har noll koll på. För mig som är ett kontrollfreak så är det oerhört jobbigt och lärorikt. Jag tror faktiskt att min grund gungar lite. Mitt i en utvecklingsprocess?!?!?
Risbodarne, lilla Askerön

tisdag 14 december 2010

Budgetdebatt

var det i landstingsfullmäktige idag. Det tog sin lilla tid "alla" skulle upp i talarstolen, även jag!
Jag sa bland annat följande, vill du kolla upp det ordagrant går du in på http://www.orebroll.se/sv/Politik/Sa-styrs-landstinget/Landstingsfullmaktige/Webbsandningar/ eller så läser du texten som följer.
bild från; http://www.orebroll.se/sv/Politik/Sa-styrs-landstinget/Landstingsfullmaktige/
Ordförande, ledamöter och åhörare, jag börjar med att yrka bifall till alndsstingsstyrelsens förslag till budget. En budget som handlar om Tillgänglig vård utifrån ditt behov av hälso - och sjukvård och bl a innehåller; Folkhälsa och dess betydlese för oss människor, Unga och dess betydelse för vår framtid samt Landstingets pesonal och dess betydelse för en väl fungerande hälso- och sjukvård.
En budget om tillgänglig vård som ges efter behov. Hälsa är något som vi människor i allmänhet skattar högst i livet. Folkhälsa är ettuttryck för häslotillståndet hos befolkningen som helhet och som handlar om hälsonivå samt hur hälsan är fördelad i befolkningen. En god folkhälsa är en hälsa på hög nivå hos var och en och den är jämställt och jämlikt fördelad inom befolkningen.
Tillgänglig vård som ges efter behov; Unga. Barn och ungdomars uppväxtvillkor är intimt förknippade med deras hälsa. Familjens sociala position styr de hälsorisker barn och ungdomar ev utsätts för under sin uppväxt. Landstinget (och till viss del också länets kommuner) har ett delansvar för barn - och ungdomars hälsa. Inga barn eller ungdomar ska tvingas avstå vård p g a dålig ekonomi. Unga vuxna är särskilt utsatta, bl a  på grund av hög arbetslöshet, därför inför vi nu fri sjukvård samt fria preventivmedel upp till 25 år.
Personalen; Landsinget är en kunskapsintensiv, multiprofessionell organisation med en mångfacetterad verksamhet, med över 250 olika yrkeskategorier och ca 8800 medarbetare. Heltid; det är viktigt att alla ska ha möjlighet att leva på sin inkomst, därför ska heltidsanställning vara en rättighet och bara heltidsanställningar ska lysas ut. För att ytterligare stimulera detta och möjliggöra heltider avsätter vi pengar till Barnkliniken USÖ och medicinklinken Lindesberg.
Jag yrkar bifall till landsingstyrelsens förslag till budget.
Det tog knappt tre minuter att säga!
Alla var trötta, det var strax efter em-kaffet, så ingen begärde replik på mitt anförande.... men jag hade tur, efter bara ytterligare några talare kortade fullmäktige ner talartiden för resterande till 2 minuter - för att försäkra sig om att vi skulle hinna klart till kl 17.00.

måndag 13 december 2010

Tekniknörd

eller att till slut falla för trycket! Kommer denna blogg att handla om. Undrar vad det är som gör att jag till slut bara går rätt in i en affär och inhandlar diverse kapitalvaror? Hela tiden när jag tänker på dessa prylar så tänker jag; oj oj oj så onödigt; detta behöver jag inte! Vilket verkligen är helt korrekt - jag BEHÖVER det inte.

söndag 5 december 2010

Varmare

idag och det fick mig att dra på mig löpardojjor (med broddar) och ge mig av ut på en 11 km runda. Så härligt att låta steg för steg lägga meter till meter. Snön föll ymningt på vissa ställen under löparrrundan. Fantasktiskt att något sådant litet som att komma en bit högre upp än vanligt påverkar vädret så mycket. Jag påbörjade och avslutade min runda på Ängarna och mitt i sprang jag uppe i Adolfsberg och Brickeberg. Där snöade det mycket mer än nere på ängarna - och det var "mycket" mer snö däruppe. När jag springer tänker jag på ingenting och allting. Vet inte riktigt hur jag kan tänka på ingenting, det är som att komma in i något slags flöde -.helt plötsligt blir jag bara medveten om var jag är, vilket jag inte ens funderat på under själva flödet. Spännande! När jag tänker på allting, ja då är det verkligen på allting i mitt liv - barnen, jobbet, politiken, löpningen, släkten, männen, hobbies mm mm Det häftiga är att jag oftast inte håller kvar en enda tanke särskilt länge, försöker ibland lösa problem, men har hittills inte lyckats med det under själva löparrrundan.


Från i somras (om nu någon trodde något annat)


lördag 4 december 2010

Kylan



påverkar mig! Vilket är oerhört jobbigt. Jag är ju en vuxen, modern människa som är förnuftig och rationell och drivs av det! eller? Det blir mörkt, snön lyser upp, kylan breder ut sig. Djur tar det lugnare, björnen är ju extrem och äter först upp sig ordentligt och sedan lägger den sig ju helt sonika och sover väldigt läääänge. Det sägs att vi moderna människor också borde ta det lite lugnare. Visst vi kan lura oss genom artificiell belysning - men räcker det verkligen. Det är kanske meningen att vi ska gå ner i varv och njuta av det! Vilket måste vara oerhört svårt. Vi ska ju vara effektiva, producera, hålla alla ekonomiska hjul snurrande - utan eftertanke! Det är kanske inte alls konstigt att fler och fler människor blir deppade .... men det är ju faktiskt så att bara för att vi tar det lugnare så måste vi ju inte bli tråkiga! Vi kan ju fortfarande ha roligt. Fast det är ju svårt - vi är ju vuxna människor och då måste vi vara seriösa. Herreguuuuud livet är ju allvarligt! MEN vem har bestämt att vi ska ha tråkigt under tiden?!?!?! Släpp in mer glädje i ditt liv, ha kul, lek lek lek!!!!!

en mycket antik bob i orginal, från 70-talet, som ff håller:-)