mångsidigt

mångsidigt

måndag 9 april 2012

En aktiv dag....

blir lätt så när ledighet varat länge!
Och
Jag har kommit igång bra med träningen! Sprang en runda idag i lugnt tempo, men den blev drygt en mil! Kändes jättebra i benen, trots gårdagens backträning, eller tack vare!
För övrigt bjöd Susanne på ett så himla gott bröd i fredags, jag fick receptet! Det visade sig att jag har kokboken, så idag bakade jag brödet! Kalasgott blev det oxå! När jag ändå var igång provade jag att baka ytterligare ett matbröd!
Men NU! Sitter jag i soffan!

söndag 8 april 2012

backe upp å backe ner...

blev påskadagens träning, tillsammans med Anna. Vi joggade bort till markaspåret, för er som inte vet är det ett väldigt kuperat spår - perfekt att träna inför Lidingöloppet i!
Strategin var följande; 5 km rundan, varje uppförsbacken i högt tempo och två gånger, varje nerförsbacken i lugnt tempo, vända och springa snabbt uppför för att sedan jogga nerför å vidare i spåret! Detta resulterade i att 5km rundan blev drygt 8 km lång.... kul och jobbig träning! När vi joggat hem igen inser vi att vi varit ute på en runda på sammanlagt nästan 13 km :-)
Marka spåret var lite isigt och snöigt på sina ställen, dessutom lerkladdigt där solen kom åt!
Nu är mina ben trötta men nöjda!

onsdag 4 april 2012

Löpning igen!

Åhhh vilken underbar start på dagen! En tvåtimmarstur i fantastiskt väder, vid starten kl 08.00 var det -5 grader och lite svårt att veta hur mycket kläder som skulle krävas! Det skulle ju bli varmare! Men men, det blev långa tunna tights, underställströja och skaljacka samt mössa och vantar! Vantarna åkte av rätt snabbt, men däremot behöll jag mössan på hela tiden! Den klädseln visade sig vara perfekt! Jag hade sällskap med Anna, å vi sprang följande sträcka, Sörby-centrum-längs svartån-hästhagen-fallen i Karlslund-hästhagen-Aspholmen-Gustavsviksbron-Lugnets IP-Gustavsviks golfbana-Sörbyängen! 20400 meter! Den känslan som infinner sig efter denna sträcka är fullständig avkoppling och glädje! I Karlslund var det ett himla liv på alla fåglar. Denna rundan var full av kontraster, den som känner till Örebro förstår det när hen läser, ni andra ska få lite hjälp! Man springer i city, parkmiljöer, skog, industriområden, golfbanor, byggarbetsplatser (husbyggen)!
Nya tag en annan dag och jag är så j-vla glad att pollena ligger å vilar i kylan!

tisdag 3 april 2012

Promenad å vattenbilder

med kamera och dotter :-)
Vi var ute och gick i nästan 3 timmar, tro bara inte att vi var ute i skogen, å nej! Det var promenad upp på stan och sedan tillbaka hem via slottet, stadsparken, wadköping å slussen! Med kamerorna i högsta hugg....blev en del vattenbilder! Bra för den som inte vet att Örebro har en massa vatten:-)
Bildbevisen kommer här! Varsågoda!
Inte bara grönt

Någon liten person fryser om foten!

Utanför slottet

Fler flanörer

Välbehövlig vila i Stadsparken

Vid slussen
Våren är obarmhärtig
Dansand
Dessa är värst! Och de spricker snart....... *atjoho

Vårisen håller greppet


måndag 2 april 2012

Mer fart på lagret...

Måste jag haft i lördags! Dagens träningsmil gick på exakt samma tid som i lördags! Å då tyckte jag inte att jag tog ut mig idag, var mycket jobbigare i lördags! Konsten att springa avslappnat för att på så sätt få upp farten! Hur svårt kan det egentligen vara, att slappna av! Ursvårt uppenbarligen! Men men det bådar ju gott framåt, att jag har mer fart att plocka fram.....
Men dagens löprunda var inte jätteskön under tiden, men jäklar va gott det var att komma in, kändes som om ena kinden var underkyld....den vinden i kombination med de låga temperaturerna som gällde under förmiddagen var definitivt inte att leka med! Klädde mig som om det vore fem grader kallt ute! Vilket visade sig helt nödvändigt!
NU ska jag sova gott!

söndag 1 april 2012

tävlingspremiär

Jag finns längst t vänster i bild, ca 500 m efter starten!

i riktigt jäkla busväder..... Nåväl det var +6 grader, strålande sol samt en isande vind på mellan 9-16 m/s, tjohoo!!! Det bästa av allt var ju ändå att det innebar först motvind och sedan sidvind, därefter medvind under lååånga sträckan längs Norrköpingsvägen samt en släng av motvind de sista 100 metrarna, men vem känner av den?

Bestämde mig efter vätskekontrollen att jag inte skulle springa och kolla på klockan alls, utan bara på känsla, passerade 5 km på 24.14.
Vätskekontroll och på väg in på andra varvet!
Fick håll efter drygt 6 km, men sprang på och hade bra draghjälp fr andra löpare! Försökte få "hållet" att släppa genom att hålla hårt i min astmainhalator! Hjälpte sådär! Den fick förresten oxå användning av under ett par tillfällen!
När det var ca 2 km kvar var jag skittrött!!!! men tänkte; "Det är ju bara ca 10 minuters löpning kvar! Det klara Du Lisa!"

Bara upploppet kvar snart...Men åhhh så trött jag är!
Inget personbästa denna gång! Men säsongsbästa!!! :-)




TACK för en kul tävling!

bilderna kommer härifrån ; https://picasaweb.google.com/116757829481524362810/Startmilen20120331#

resultat hittar du här; http://www.ifstart.se/