mångsidigt

mångsidigt

söndag 31 mars 2013

Engagemang i det lilla....

och på olika sätt.
Det är himla bra med engagerade människor
Människor som engagerar sig i sina grannar
Människor som idkar ett rimligt mått av social kontroll
MEN
Människor som lägger sig i
Människor som engagerar sig i saker som inte har med dem eller den sociala kontrollen att göra
dessa människor gör det på "uppdrag" av någon, som inte heller har med saken att göra...
De människorna är bara för mycket
De människorna skulle kunna skaffa sig en mycket mer meningsfull sysselsättning (som de antagligen dessutom skulle må gott av)

Mitt eget engagemang hur är det med det då?
Beror nog på vem du frågar, frågar du mig så säger jag;
Jag engagerar mig i mitt liv och det som ingår, dvs mina barn och jag. Vilket innebär att jag oxå engagerar mig politiskt, engagerar mig i barnens skolgång, engagerar mig i barnens funktionsnedsättningar, engagerar mig i träning/löpning för att få energi, engagerar mig i barnens mående och i mitt eget mående, engagerar mig i mina vänner/kärleka mm mmr! Och jag blir sååå trött och arg på människor som gör mina barn illa, som skiter i hur mina barn mår utan tycker det är viktigare med materiella ting! Du som tycker det materiella är viktigare än mänskliga reationer, DU är (i mina ögon) en känslokall och inhuman människa ( fast kan en vara en inhuman människa? upphör en inte då att vara människa?)

Löpning, detta är verkligen en Lisa för själen, att lägga meter för meter av asfalt/grusväg/skogsstig bakom sig! Att springa framåt till det som ger energi och att lämna skräpet (väl sorterat och rensat) bakom sig..det är såååå livgivande så fantastiskt och så energirikt!


lördag 30 mars 2013

Förändring......

Jag tycker det är viktigt att vara konsekvent, problemet är att jag dömer inkonsekvens rätt hårt! Hos andra men framförallt hos mig själv. För säger jag en sak så anser jag att jag ska handla/agera så också, det får inte bara bli ord. För att kunna vara konsekvent behöver jag vara väl grundad och välgrundad i mina värderingar. Väl förankrad/ankrad i botten, då kan mitt flöte flyta omkring lite, pröva annat, testa om det stämmer och jag kan alltid vara trygg m mitt ankare! Ett ankare går att flytta, det är bra, värderingar kan ändras och det kräver en hel del arbete med sig själv för att bli väl förankrad på nästa plats.
Att inte vara väl förankrad innebär (för mig) att hela tiden anpassa sig/flyta med och vara oerhört lyhörd för vad andra tycker...så till den milda grad att en glömmer bort sig själv! Naturligtvis tycker en inte det själv, för den insikten har en inte. Ett inövat beteende som hela tiden belönats, då tror en att det är det som är bästa för en själv!
Hur komma tills insikt då? Det är smärtsamt och då blir det svårt! Har du levt med dig själv i typ 40 år, eller 30, då är det inte gjort i en handvändning! Om du kan se på dig själv lite utifrån, om du har möjlighet att distansera dig, ja då ökar dina chanser att förändra dig! Men det är bara DU som kan förändra dig själv!

fredag 29 mars 2013

Trögt

Trögt så himla trögt går livet sin gilla gång!
Vardagen struktureras
Vänner sorteras
Livet lunkar på
mer påtagligt än tidigare
Undrar hur länge...
Att gilla läget
att inte förfäras
att glädjas
att sortera
att förlåta
Att förlåta?
NEJ, varför förlåta?
Gör mig gärna illa, MEN
Låt bli mina barn
Sååå Varför förlåta?